157 Dimetyylifumaraatti, diroksimeelifumaraatti, glatirameeriasetaatti, interferoni beeta, ofatumumabi ja teriflunomidi (MS-tauti) | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

157 Dimetyylifumaraatti, diroksimeelifumaraatti, glatirameeriasetaatti, interferoni beeta, ofatumumabi ja teriflunomidi (MS-tauti)

(G35)

Muutos 1.7.2024 alkaen

Teriflunomidin erityiskorvausoikeuden numero ja edellytykset muuttuvat 1.7.2024. Erityiskorvauksen saa jatkossa korvausoikeudella ’109. MS-tauti’.

Katso erityiskorvausoikeuden myöntämisen edellytykset ja tiedote korvausoikeuden 109 sivulta.

Dimetyylifumaraatti, diroksimeelifumaraatti, glatirameeriasetaatti, interferoni beeta, ofatumumabi ja teriflunomidi ovat erityiskorvattavia tämän päätöksen mukaisessa aaltoilevan ja aaltoilevaan läheisesti rinnastettavan MS-taudin hoidossa.

Erityiskorvausoikeus myönnetään erikoissairaanhoidon neurologian yksiköstä annetun tai alan erikoislääkärin antaman B-lausunnon perusteella aaltoilevan ja aaltoilevaan läheisesti rinnastettavan, varmasti osoitetun MS-taudin hoitoon.

Lausunnossa on sairautta koskevien tietojen lisäksi esitettävä hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma.

Korvausoikeus myönnetään määräaikaisena asianmukaisen hoitosuunnitelman edellyttämäksi ajaksi, kuitenkin kerralla enintään viideksi vuodeksi.

Muut tähän lääkeaineeseen liittyvät korvausoikeudet
Sairaus tai lääkeaineKorvausnumero
MS-tauti109
Dimetyylifumaraatti, diroksimeelifumaraatti, glatirameeriasetaatti, interferoni beeta, ofatumumabi ja ponesimodi (MS-tauti) (rajoitettu peruskorvaus)303

Lue lisää

Sivu päivitetty 10.6.2024