303 Dimetyylifumaraatti | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

303 Dimetyylifumaraatti, diroksimeelifumaraatti, glatirameeriasetaatti, interferoni beeta, ofatumumabi, ponesimodi ja teriflunomidi (MS-tauti)

(G35)

Muutos 1.7.2024 alkaen

Teriflunomidin peruskorvaukseen ei tarvita korvausoikeutta 1.7.2024 alkaen.

Lisäksi teriflunomidin erityiskorvausoikeuden numero ja edellytykset muuttuvat 1.7.2024. Erityiskorvauksen saa jatkossa korvausoikeudella ’109. MS-tauti’.

Katso erityiskorvausoikeuden myöntämisen edellytykset ja tiedote korvausoikeuden 109 sivulta.

Dimetyylifumaraatti, diroksimeelifumaraatti, glatirameeriasetaatti, interferoni beeta, ofatumumabi, ponesimodi ja teriflunomidi ovat rajoitetusti peruskorvattavia lääkkeitä. Niiden peruskorvausoikeus (303) myönnetään seuraavin edellytyksin. Dimetyylifumaraatti, diroksimeelifumaraatti, glatirameeriasetaatti, interferoni beeta, ofatumumabi ja teriflunomidi voivat olla myös erityiskorvattavia kuten rajoitetusti erityiskorvattavia lääkkeitä koskevassa päätöksessä kuvataan.

Erillisselvitys

Lääkärinlausunto B erikoissairaanhoidon neurologian yksiköstä tai alan erikoislääkäriltä.

Lääketieteelliset edellytykset

Peruskorvausoikeus myönnetään aaltoilevan ja aaltoilevaan läheisesti rinnastettavan, varmasti osoitetun MS-taudin hoitoon.

Lausunnossa on sairautta koskevien tietojen lisäksi esitettävä hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma.

Korvausoikeus myönnetään määräaikaisena asianmukaisen hoitosuunnitelman edellyttämäksi ajaksi, kuitenkin kerralla enintään viideksi vuodeksi.

Muut tähän lääkeaineeseen liittyvät korvausoikeudet
Sairaus tai lääkeaineKorvausnumero
MS-tauti109
Dimetyylifumaraatti, diroksimeelifumaraatti, glatirameeriasetaatti, interferoni beeta ja ofatumumabi (MS-tauti) (rajoitettu erityiskorvaus)157

Lue lisää

Sivu päivitetty 10.6.2024