317 Pimekrolimuusi- ja takrolimuusivoide | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

317 Pimekrolimuusi- ja takrolimuusivoide

(L20)

Pimekrolimuusi- ja takrolimuusivoide ovat rajoitetusti peruskorvattavia lääkkeitä. Niiden peruskorvausoikeus (317) myönnetään eräiden vaikeahoitoisten ihosairauksien hoitoon seuraavin edellytyksin. Takrolimuusivoide voi olla myös erityiskorvattavaa, kuten muualla erityiskorvattavia lääkkeitä koskevissa päätöksissä kuvataan.

Erillisselvitys

Lääkärinlausunto B atooppista ihottumaa hoitavasta ihotautien ja allergologian tai lastentautien erikoissairaanhoidon yksiköstä tai ihotautien ja allergologian erikoislääkäriltä tai lasten atooppisten sairauksien hoitoon perehtyneeltä lastentautien erikoislääkäriltä. Määräaikaisen korvausoikeuden jatkohakemuksissa voidaan hoidon tarpeen jatkuessa hyväksyä erillisselvitykseksi myös muun potilasta hoitavan lääkärin kuin edellä mainittujen alojen erikoislääkärin antama B-lausunto.

Lääketieteelliset edellytykset

Peruskorvausoikeus myönnetään vaikeahoitoista atooppista ihottumaa sairastaville potilaille, jotka eivät ole saaneet riittävää vastetta tavanomaisista hoidoista tai joille tavanomaiset hoidot eivät sovi.

Peruskorvausoikeus myönnetään kerralla enintään viideksi vuodeksi.

Lue lisää

Sivu päivitetty 20.6.2023

Mitä mieltä olet sivusta?