3070 Talatsoparibi | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

3070 Talatsoparibi

(C50)

Talatsoparibi on rajoitetusti peruskorvattava lääke. Sen peruskorvausoikeus (3070) myönnetään seuraavin edellytyksin. Talatsoparibi voi olla myös erityiskorvattavaa siten kuin rajoitetusti erityiskorvattavia lääkkeitä koskevassa päätöksessä kuvataan.

Erillisselvitys

Lääkärinlausunto B erikoissairaanhoidon syöpäsairauksia hoitavasta yksiköstä tai alan erikoislääkäriltä.

Lääketieteelliset edellytykset

Peruskorvausoikeus myönnetään monoterapiana aikuisille, joilla on ituradan BRCA-mutaatio ja HER2-negatiivinen paikallisesti edennyt tai etäpesäkkeinen rintasyöpä, kun

  • (esi)liitännäishoitona tai paikallisesti edenneen tai etäpesäkkeisen taudin hoitona on annettu aiemmin antrasykliinia ja/tai taksaania tai nämä hoidot eivät ole soveltuneet.

Jos potilaan rintasyöpä on hormonireseptoripositiivinen, edellytetään lisäksi, että tauti on edennyt aiemman hormonihoidon aikana tai sen jälkeen tai että potilas ei sovellu saamaan hormonihoitoa.

Lausunnossa on sairautta ja sen aiempaa hoitoa ja hoitotuloksia koskevien tietojen lisäksi esitettävä hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma.

Korvausoikeus myönnetään määräaikaisena asianmukaisen hoitosuunnitelman edellyttämäksi ajaksi, kuitenkin kerralla enintään kolmeksi vuodeksi.

 

Muut tähän lääkeaineeseen liittyvät korvausoikeudet
Sairaus tai lääkeaineKorvausnumero
Rintasyöpä115
Talatsoparibi (rajoitettu erityiskorvaus)1540

Lue lisää

Sivu päivitetty 6.9.2023