3019 Lenvatinibi | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

3019 Lenvatinibi

(C22.0, C54, C64, C73)

Lenvatinibi on rajoitetusti peruskorvattava lääke. Sen peruskorvausoikeus (3019) myönnetään seuraavin edellytyksin. Lenvatinibi voi olla myös erityiskorvattavaa kuten rajoitetusti erityiskorvattavia lääkkeitä koskevassa päätöksessä kuvataan.

Erillisselvitys

Lääkärinlausunto B erikoissairaanhoidon syöpäsairauksia hoitavasta yksiköstä.

Lääketieteelliset edellytykset

Peruskorvausoikeus myönnetään

  • erilaistuneen kilpirauhassyövän hoitoon monoterapiana aikuisille, kun kasvain on radioaktiiviselle jodille resistentti ja kasvain on etenevä, paikallisesti pitkälle edennyt tai etäpesäkkeitä lähettänyt.
  • maksasolukarsinooman hoitoon monoterapiana aikuisille, kun kasvain on edennyt tai ei ole kirurgisesti poistettavissa eikä potilas ole aiemmin saanut systeemistä hoitoa.
  • pitkälle edenneen munuaissyövän ensilinjan hoitoon yhdistelmänä pembrolitsumabin kanssa aikuisille, joiden sairauden ennuste on kohtalainen tai huono (vähintään yksi riskipiste IMDC-luokituksen mukaan).
  • edenneen tai uusiutuneen kohdunrungon syövän hoitoon yhdistelmänä pembrolitsumabin kanssa aikuisille, joiden sairaus on edennyt platinapohjaisen hoidon aikana tai sen jälkeen, ja jotka eivät sovellu parantavaan leikkaus- tai sädehoitoon.

Lausunnossa on sairautta ja sen aiempaa hoitoa ja hoitotuloksia koskevien tietojen lisäksi esitettävä hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma.

Korvausoikeus myönnetään määräaikaisena asianmukaisen hoitosuunnitelman edellyttämäksi ajaksi, kuitenkin kerralla enintään kolmeksi vuodeksi.

Muut tähän lääkeaineeseen liittyvät korvausoikeudet

Sairaus tai lääkeaine

Korvausnumero

Gynekologiset syövät128
Pahanlaatuiset kasvaimet, joita ei ole edellä erikseen mainittu130
Lenvatinibi (rajoitettu erityiskorvaus)1508

Lue lisää

Sivu päivitetty 10.1.2024