348 Roflumilasti | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

348 Roflumilasti

(J44)

Roflumilasti on rajoitetusti peruskorvattava lääke. Sen peruskorvausoikeus (348) myönnetään vaikean ja erittäin vaikean tulehduksellisen keuhkoahtaumataudin hoitoon seuraavin edellytyksin.

Erillisselvitys

Lääkärinlausunto B erikoissairaanhoidon keuhkoahtaumatautia hoitavasta yksiköstä tai keuhkosairauksien tai sisätautien erikoislääkäriltä tai muulta keuhkoahtaumataudin hoitoon perehtyneeltä lääkäriltä.

Lääketieteelliset edellytykset

Peruskorvausoikeus myönnetään asianmukaisen hyvän hoitokäytännön mukaiseen vaikean ja erittäin vaikean (FEV1 alle 50 % viitearvosta bronkodilataation jälkeen) tulehduksellisen keuhkoahtaumataudin hoitoon aikuisille potilaille, joilla on ollut toistuvasti pahenemisvaiheita ja jotka eivät ole saavuttaneet toivottavaa hoitovastetta suomalaisten hoitosuositusten mukaisella muulla lääkehoidolla tai joilla hoitosuositusten mukaista muuta lääkehoitoa ei voida käyttää haittavaikutusten tai yhteisvaikutusten takia.

Lausunnossa on sairauden ja sen vaikeusasteen (mukaan lukien FEV1 bronkodilataation jälkeen) ja hyvän hoitokäytännön mukaisen hoitosuunnitelman lisäksi kuvattava hoitosuositusten mukaisia muita lääkkeitä käytettäessä saadut hoitotulokset sekä mahdolliset haittavaikutukset ja lääkkeiden yhteisvaikutukset.

Korvausoikeus voidaan myöntää ilman määräaikaa.

 

Muut tähän lääkeaineeseen liittyvät korvausoikeudet
SairausKorvausnumero
Krooninen keuhkoastma ja sitä läheisesti muistuttavat krooniset obstruktiiviset keuhkosairaudet203

Lue lisää

Sivu päivitetty 20.6.2023