377 Apremilasti ja dimetyylifumaraatti (psoriaasi) | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

377 Apremilasti ja dimetyylifumaraatti (psoriaasi)

(L40, L40.5, M35.2)

Apremilasti ja dimetyylifumaraatti ovat rajoitetusti peruskorvattavia lääkkeitä. Niiden peruskorvausoikeus (377) myönnetään ihopsoriaasin hoitoon seuraavin edellytyksin. Apremilastin peruskorvausoikeus (377) voidaan myöntää myös nivelpsoriaasin ja Behçetin taudin hoitoon seuraavin edellytyksin. Apremilasti voi olla myös erityiskorvattavaa kuten rajoitetusti erityiskorvattavia lääkkeitä koskevassa päätöksessä kuvataan.

Erillisselvitys

Lääkärinlausunto B ihotautien ja allergologian, sisätautien tai reumatologian erikoislääkäriltä tai näiden alojen erikoissairaanhoidon yksiköstä.

Lääketieteelliset edellytykset

Apremilastin ja dimetyylifumaraatin peruskorvausoikeus myönnetään aikuispotilaille

  • keskivaikean tai vaikean kroonisen läiskäpsoriaasin hoitoon, kun muulla systeemisellä hoidolla, kuten siklosporiinilla, metotreksaatilla, tai PUVAlla, ei saavuteta riittävää hoitovastetta, ne ovat vasta-aiheisia tai ne eivät ole siedettyjä.

Apremilastin peruskorvausoikeus myönnetään aikuispotilaille myös

  • aktiivisen nivelpsoriaasin hoitoon, kun tavanomaisella antireumaattisella lääkehoidolla ei saavuteta riittävää hoitovastetta tai kun se ei ole siedetty, tai
  • Behçetin tautiin liittyvien suun haavaumien hoitoon.

Lausunnossa on sairautta ja sen aiempaa hoitoa ja hoitotuloksia koskevien tietojen lisäksi esitettävä hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma.

Korvausoikeus myönnetään määräaikaisena asianmukaisen hoitosuunnitelman edellyttämäksi ajaksi, kuitenkin kerralla enintään viideksi vuodeksi.

 

Muut tähän lääkeaineeseen liittyvät korvausoikeudet
Sairaus tai lääkeaineKorvausnumero
Yleinen erytrodermia134
Hajapesäkkeiset sidekudostaudit, reumaattiset niveltulehdukset ja niihin verrattavat tilat202
Apremilasti (rajoitettu erityiskorvaus) 299

Lue lisää

Sivu päivitetty 20.6.2023